До края на годината ще има Закон за футболното хулиганство. Това стана ясно по време на дискусия в НС. От няколко месеца работим по напълно нов закон за спортното и футболното хулиганство, който по наши прогнози ще бъде готов в края на годината, коментира председателят на спортната комисия Славчо Атанасов.

Сега се предлагат спешни мерки в закона за опазване на обществения ред, защото футболния шампионат започвал на 20 юли. И опозицията щяла да подкрепи мерките срещу футболните хулигани.

Изключително важен е диалогът с футболните агитки и представителите на спортната общественост.

До 2 месеца излизат с нови мерки срещу футболните хулигани

До 2 месеца излизат с нови мерки срещу футболните хулигани

До 11 май всяка една институция ще направи допълнителни предложения

С промените предвиждаме районното управление да може да издаде постановление, с което да се ограничи възможността на лице, което застрашава сигурността, да влиза на спортните мероприятия, включи се и Цветан Цветанов. Целта била да се гарантира спокойствие и нормална среда на стадионите. От СДВР представиха данни, според които у нас има най-малко забрани за недопускане на стадиона.

С промените в закона влизането на стадионите ще става или с поименни билети, или с чекиране на личната карта, за да се съхраняват личните данни, подчерта зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

Лице с наложена мярка няма да може да си купи билет. Ако заобиколи санкцията, ще следва забрана за по-дълъг период.

Близо 2 хил. са пострадалите служители на МВР за 7 години

Близо 2 хил. са пострадалите служители на МВР за 7 години

Полицаите са повече бити, отколкото биещи, обяснява фондация на служители в МВР