Съвместната работа по новия закон между Министерството на младежта и спорта и Парламентарната комисия по въпросите на децата младежта и спорта стартира преди повече от 6 месеца, след като министър Красен Кралев и председателят на комисията Славчо Атанасов се обединиха около мнението, че настоящият Закон за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, приет през 2004 г. е морално остарял.

Цел на работната група е да приключи работа по-рано от обявения вече двумесечен срок. След като проектът бъде готов ще бъде представен за обществено обсъждане, както и на футболните и спортните клубове.

С камери борят футболните хулигани

С камери борят футболните хулигани

Красен Кралев: Като имат пари за 20 000 лв заплати на футболисти, ще имат пари и за камери

Председател на работната група е Славчо Атанасов, а в нея ще влязат представители на ММС, МВР, Министерството регионалното развитие и благоустройството, Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Комисията по въпросите на децата младежта и спорта и Българския футболен съюз.

На среща в Парламента днес с участието на представители на Комисията по въпросите на младежта и спорта, ММС и МВР бяха обсъдени идеите на отделните ведомства до момента, като до 11 май, когато е първото заседание на работната група, всяка една институция ще направи допълнителни предложения.

Валентин Радев обеща драстични мерки срещу футболните хулигани

Валентин Радев обеща драстични мерки срещу футболните хулигани

Министърът предложи заседание с марля на едното око като съпричастност

Припомняме, връзка с инцидент на 18 април 2018 г., при който пострадаха двама служители на реда,  две министерства, депутати и БФС изготвят мерки срещу футболното хулиганство.

Припомняме, състоянието на пострадалата полицайка се подобрява и тя ще се лекува вкъщи, коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Министърът обяви, че България не е най-футболната държава в света и трябва да вземем пример от такива държави по отношението на охраняването на футболни срещи.

Обвиненият за хвърлената бомбичка се предаде и на 23 април Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев. По-рано адвокатът на задържания заяви, че клиентът му иска да сключи споразумение с прокуратурата и да бъде пуснат под домашен арест.