Две министерства, депутати и БФС изготвят мерки срещу футболното хулиганство. На работна среща министърът на младежта и спорта Красен Кралев, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на СДВР Ивайло Иванов и зам.-директорът на СДВР Антон Златанов разговарят за обща стратегия между МВР и ММС.

Спортният министър и представителите на МВР са категорични, че затварянето на стадиони и лишаването от домакинства на футболни клубове не е решението на проблема с футболното хулиганство, което води до тежки инциденти.

Ранени по време на дербито ЦСКА-Левски

Ранени по време на дербито ЦСКА-Левски

Пострадал е полицай

Първата крачка, която ще бъде предприета е, че МВР ще изготви препоръки към ММС, които ще осигурят засилване на контрола на достъпа и персонализация на лицата, които имат достъп до футболните събития.

Следващата стъпка, която цели да осигури спокойствието на стадионите, ще бъде организирането на работна група между представители на МВР, ММС, БФС и двете парламентарни комисии - Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Целта на работната група ще бъде изработване на ефективни законодателни промени, които да доведат до засилване на личната отговорност. Ще бъдат изготвени промени в Наредбата за лицензиране на стадионите и спортните съоръжения и в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Полицейският синдикат иска "зона за сигурност"

Полицейският синдикат иска "зона за сигурност"

Полицаите ни да се защитават с всички средства на закона

Първата стъпка, около която се обединиха МВР и ММС, е Националният стадион "Васил Левски" да бъде оборудван изцяло със система за контрол на достъпа, за да може да поеме основните рискови футболни срещи.

Първата работна среща между, МВР, ММС, БФС и представители на двете парламентарни комисии ще се проведе на 20 април от 14:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Зрението на пострадалата полицайка е спасено
Обновена

Зрението на пострадалата полицайка е спасено

Полицайката е в стабилно състояние