Нямаме данни, които да са потвърдили наличието на терористични клетки в България.

Това обяви председателят на ДАНС Димитър Георгиев след заседанието на комисиите по вътрешна сигурност и за контрол върху спец службите, на което бяха представени антитерористичните мерки, които предприема сраната ни.

Коментарът му бе по повод появилата се информация, че ДАЕШ публикува държавите, в които има спящи клетки и сред тях България фигурира като страна с умерен риск.

Няма конкретна заплаха за България, успокои още Георгиев. Предприети са действията по държавния антитерористичен план.

Всяка институция работи, имаме контратерористичен закон за действие, всяка институция знае какво да прави, подчерта шефът на българското ФБР.

Силовият министър Румяна Бъчварова обясни, че е дадена информация на депутатите за плана от мерки, по който работят службите и МВР. Няма непосредствена заплаха за страната ни, нито има конкретни сигнали, увери и тя. Акцентира се на сигурността на летищата и транспортните обекти.

Силовият министър опроверга спекулации в медиите, че била казала, че полицаите, участвали в престрелката преди няколко дни и обезвредили опасни бандити и крадци, трябва да бъдат наказани.

Никога не съм казала това, оправда се тя. В момента тече разследване и то щяло да установи фактите. Не смятала, че те трябвало да бъдат наказани.