Според вътрешния министър Валентин Радев няма конфликт между полицейските синдикати и ръководството на МВР. Той каза това пред БНР по повод писмото на синдикатите в МВР до премиера Бойко Борисов, в което според тях министърът ги е заплашил заради протестите им.

Синдикатът на полицаите: Борисов да каже подкрепя ли изказванията на вътрешния министър

Синдикатът на полицаите: Борисов да каже подкрепя ли изказванията на вътрешния министър

Валентин Радев отправял прикрита заплаха към Синдиката

Представители на полицейските синдикати възприемат като зле прикрита заплаха изказване пред медиите на министър Радев от миналата седмица: "Синдикатите да не ни притискат. Ако го правят, аз ще правя обратното".

Според него, който и да е вътрешен министър трудно може да притиска. Той иска в диалог да се решават проблемите. По думите на министър Радев всички въпроси са решени, остава този за заплащането: "Ще бъде решен. Няма друго между нас. Аз не виждам за какъв конфликт и защо правят тези протести".

Полицаите излизат на протест отново

Полицаите излизат на протест отново

Ръководството на МВР не може да увеличи заплатите със задна дата

Министърът на вътрешните работи и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов откриха обновената сграда на пожарната служба в Севлиево, в която са инвестирани 320 хил. лева.

Припомняме, полицаите в страната започнаха серия регионални протести. Служителите на реда в София, Благоевград, Петрич, Варна изразиха недоволството си заради липсващи униформи, проблемите с работното време и заплатите, които по думите им, са ниски.

Протестират полицаите в Благоевград

Протестират полицаите в Благоевград

Полицаите се събраха пред сградата на ОДМВР в града през обедната си почивка