"Никакво измиване на ръце няма със служебния кабинет. Само преди 3 дни на масата на парламента беше предложена програма за излизане от кризите. За съжаление мнозинството, което не иска да има парламент, а да има хаос и разруха, победи в 47-то Народно събрание". Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски пред БиТиВи.

БСП се готвили за друг тип тържества на Бузлуджа, но в крайна сметка отиват на предсрочни парламентарни избори. Служебният кабинет има задачите освен да проведат изборите, да решат кризите в държавата, посочи Свиленски.

анкета

Как бихте гласували днес?

Виж резултати

Продължаваме промяната 27.1%

ГЕРБ/СДС 26.8%

ДПС 1.4%

БСП 6.5%

Има такъв народ 3.6%

Демократична България 8.3%

Възраждане 12.3%

Български възход 6.6%

ВМРО 1.4%

Други 6.1%

БСП знае как да процедира след предсрочните избори през октомври месец. Решението как ще се явят социалистите на изборите, Националният съвет на партията ще реши в близките дни. Относно другите партии, ИТН показали, че са ненадежден партньори и Свиленски съветва никоя партия да не прави коалиция с партията на Слави Трифонов. Коалиционното управление е трудно управление и е управление за политици, а не за държавници и интриганти, заяде се Свиленски с ИТН.

БСП няма да мълчи, когато се посяга върху постиженията и усилията да направи правителство с третия мандат. Свиленски увери, че няма напрежение между БСП и президента Румен Радев.

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Не приемаме критиката на президента, че оставаме хаос, каза тя

Припомняме, България отива на предсрочни избори есента. Това стана ясно, след като БСП върна неизпълнен мандата на президента Румен Радев неизпълнен. Причината е, че Народното събрание отхвърли предложението на БСП за приемане на Законодателна програма за следващите шест месеца.