"Не смятам, че имаше сърдити и обидени. Волята на НС пренареди листата, но дори и да е имало някаква нотка на обидени, сме достатъчно мъдри да я преодолеем." Това заяви пред БНТ зам.-председател на НС на БСП Деница Златева, която е седма в листата за евровота.

По думите ѝ Корнелия Нинова би била бламирана, ако листата е отхвърлена.

"Имаме двама души разлика в двете листи", обясни Златева. Според нея не е важно на кое място се намираш в листата, а какво ще дадеш на самата кампания.

Златева е категорична, че на пленума е победила демокрацията в партия.

"Имаше напрежение, но не бих казала, че пленумът беше инфарктен. Излизаме с желание и хъс да победим на изборите", изтъкна зам.-председателят на БСП.

Румен Радев замълча за мотивите на Иво Христов да влезе в евролистата на БСП

Румен Радев замълча за мотивите на Иво Христов да влезе в евролистата на БСП

Президентът не е снемал доверието си от Иво Христов

Относно поставения на четвърто мястото Иво Христов, който е началник на кабинета на президента, Златева заяви, че той е човек с много ярко изразени леви позиции и това няма връзка с поста му в президентската институция.

"Не очаквайте, че президентът и БСП непрекъснато стиковат позиции и едва ли не има "червен телефон" между двете централи", уточни тя. 

Златева коментира и темата за отношенията на БСП с европейската партия ПЕС.

Станишев вън от червената евролиста
Обновена

Станишев вън от червената евролиста

Заради подкрепата му за Истанбулската конвенция и пакта за мигрантите

"С ПЕС поддържаме изключително добри отношения, преди две седмици имахме съвместно обучение, между нас няма разлом, няма напрежение", отбеляза зам.-председателят на БСП.

Тя поясни, че е останала неприятно изненадана от коментара на Станишев, че едва ли не партията е антиевропейска и правят подарък на ГЕРБ с тази листа.

В БСП силово се налагат еднолични решения, притеснен Станишев

В БСП силово се налагат еднолични решения, притеснен Станишев

Надява се на "поправителен" на предстоящия партиен пленум