От днес към коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" се присъедини още една организация, съобщиха от пресофиса на ВМРО.

В съобщението се казва, че Съюз на патриотичните сили "Защита" (с председател Николай Захариев) официално се вписа в ЦИК като част от коалицията.

В пресматериала организацията е изрично наречена "патриотична" и очевидно пасва на профила на коалицията, която продължава да се разраства точно преди изборите.

"Това е втората партия след Средно европейска класа, която стана част от "Обединени патриоти". До официалното начало на кампанията се очаква още родолюбиви български организации да се присъединят", се казва още в съобщението, разпространено от ВМРО.

Това се случва на фона на скандала, който поразтресе НФСБ, след напускането на редиците на фронта на депутатът от 43 Народно събрание Димитър Байрактаров.

Байрактаров се отцепи от патриотите

Байрактаров се отцепи от патриотите

Не можел да се превърне в лъжец

Припомняме, че той си тръгна по морални причини и несъгласие с коалицията с хора от Атака, които нарече "публично известно компрометирани".

Днес в публичното пространство се появи и неофициална информация, че още един от членовете на НФСБ си тръгва от фронта. Става дума за Валентин Николов, който също не е доволен от участието на хора от Атака в коалицията.