Областният управител на Ловеч Георги Терзийски ще бъде новият началник на агенция "Пътна инфраструктура", съобщи bTV.

Към момента информацията не е потвърдена.

Георги Терзийски ще смени инженер Светослав Глосов, който подаде оставка по настояване на премиера на 9 януари заради хаоса с електронните винетки.

Терзийски е юрист и икономист по образование.

Очаква се на утрешното заседание на Министерския съвет Терзийски да бъде освободен от поста, който заема сега. За председател на Управителния съвет на АПИ ще го назначи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

В министерството не са смятали поддръжката на винетната система след гаранцията
Обновена

В министерството не са смятали поддръжката на винетната система след гаранцията

От понеделник електронни винетки могат да се купят и на каси за плащане на сметки

Припомняме, на 9 януари т.г. премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставката на шефа на АПИ Георги Глосов. Причината - скандалът с неработещата система за винетки.

Преди него, на 5 януари, бяха отстранени трима служители на АПИ. Премиерът Борисов отстрани от длъжност Антон Антонов - директор на Националното тол управление в АПИ, Радослав Николов - съветник в МРРБ на Аврамова, както и на члена на управителния съвет на АПИ Веселин Давидов. Тримата активно участваха в обясненията защо гражданите не могат да си купят винетки, като обясняваха, че проблем всъщност не съществува и е нормално при нова система да има грешки в началото.

Борисов даде срок до 10-15 дни всички проблеми да бъдат решени.

Два дни по-рано - на спешен брифинг на 3 януари беше обяснено, че терминали на всички гранични пунктове ще има едва в края на месеца, като загубите от това не са изчислявани. Парлелно с това продажбата на винетки бе организирана в пощите и във веригата на един от мобилните оператори, което започна едва от вчера, 8 януари.

Припомняме, от 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба по електронен път на винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца тол управление.

Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба, системата не работи, на граничните пунктове дори нямаше монтирани терминали.