България и Аржентина работят по споразумение за изграждане на българо-аржентинска зона у нас. В нея смесени фирми ще продават продуктите си на европейския пазар, съобщи БНР.

Президентът Георги Първанов, който е на двудневно официално посещение в Аржентина, се срещна в Буенос Айрес с представители на местния бизнес.
Президентът Георги Първанов подчерта, че България предлага най-добрите данъчни закони в Европа и най-добрата бизнессреда не само в Югоизточна Европа, но и в ЕС.

„България е страна с отлични отношения с всички свои съседи - с връзки и влияние в региона на Югоизточна Европа, в Черноморския регион, а дори и в един по-широк план на изток.
Стъпвайки в България аржентинските ни приятели ще могат да разчитат на един много по-широк пазар", заяви Георги Първанов в Аржентина.

Договорно-правната база между България и Аржентина ще бъде обновена. В процес на договаряне е и споразумение за насърчаване на инвестициите между двете страни.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров представи пред аржентинския бизнес икономическите възможности на страната ни. Димитров съобщи, че България и Аржентина работят по споразумение за изграждане на българо-аржентинска зона у нас.