Общински съветник от Кърджали е арестуван. Това ставя ясно от пост във "Фейсбук", публикуван късно вчера вечерта от кмета на Кърджали и общински лидер на ДПС Хасан Азис. Той не уточнява каква е причината за ареста, но според БНТ общинският съветник е задържан при полицейска акция срещу купуването на гласове.

Спецакции в област Велико Търново, има 13 задържани
Обновена

Спецакции в област Велико Търново, има 13 задържани

Проверяват се 20 сигнала за изборни престъпления

От ДПС определят това като пореден опит за омаскаряване и очерняне на политически активисти и политически сценарий. Хасан Азис снощи посочва, че тази сутрин общинският съвет на партията в Кърджали ще внесе жалба, а областният съвет ще излезе с позиция.

Снимка 589167

Източник: "Фейсбук" страница на Хасан Азис

По-късно националното радио съобщи, че по случая е образувано досъдебно за предложена имотна облага с цел склоняване за упражняване на избирателно право в полза на определена политическа партия. 59-годишният Алтънай Халил е задържан за срок до 24 часа в хода на специализирана полицейска операция. В рамките на същата акция са проверени 35 лица и 19 търговски обекта, игрални зали, заложни къщи и помещения. Съставени са 15 констативни протокола и 10 протокола за предупреждения.

Секции в Кърджали може да нямат кворум за членовете на СИК

Секции в Кърджали може да нямат кворум за членовете на СИК

Опитват членове от други партии да осигурят кворум