Срокът за регистрация на кандидатите за частичните местни избори в столичния район „Младост” изтича в понеделник.

Днес в Общинската избирателна комисия документите си подаде Васка Горанова, кандидат за кмет, издигната от местна коалиция „ПП АБВ – ПП Гергьовден и ПП „Партия на зелените”.

Пред журналисти Васка Горанова заяви, че има енергията за решаване проблемите на „Младост”.
Кандидатирах се за кмет, както знаете всички за втори път, защото в район „Младост” има много проблеми и тези проблеми трябва да започнат да получават своите решения. Аз съм амбициозен човек, имам енергията и решенията за справяне с тези проблеми”.

Сред неотложните проблеми, за които новият кмет трябва да намери решение след изборите на 6-ти ноември са тези, свързани с паркирането, застрояването и недостатъчното детски площадки. „Моите деца израснаха из счупени катерушки, изкопани пясъчници и между паркирали коли”, призна кандидатът за кмет и заяви готовност за справянето с тези проблеми.

Очаква се на 6-ти ноември в един от най-големите столични квартали да гласуват близо 200 хиляди души. Така избирателите там ще трябва да пуснат три задължителни бюлетини – за местни избори, референдум и  президент.

Преди Горанова, в ОИК се регистрира и кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева. По думите ѝ, район "Младост" е добър не просто за живеене, а и за правене на бизнес.
"Кварталът е добър е за отглеждане на деца. Ще става все по-хубав с това, което мислим да направим за него. Имам достатъчно компетентност, професионален опит и достатъчно желание за работа. С доверието на гражданите ще успеем да го направим още по-хубав", обясни кандидатът на ГЕРБ.

Припомняме, частичният избор на квет се наложи, след като предишният си подаде оставката, поискана от ГЕРБ, заради скандално застояване на зелена площ.

БСП пък играят на въпросните избори с генерал Стефан Стефанов. По думите му, предишният кмет се опитал да управлява, без да се съобразява с живеещите в района.
Според лидера на столичните социалисти Калоян Паргов на предстоящите частични местни избори БСП има само една политическа задача и тя е победа на изборите в „Младост“.

Обединените патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО - издигат Мария Цветкова. Политическа партия „Движение за права и свободи ”

За частичните местни избори са се регистрирали почти всички големи партии. Регистрация имат и ДПС, Реформаторите, политическа партия „Движение за радикална промяна Българска пролет” на Велизар Енчев,  „Глас народен”,  „Движение 21”, „Нова алтернатива” на Георги Кадиев, „ДЕОС” и др.