800 дни стигат, декларира опозицията
Ние не направихме нито една сериозна грешка, отговориха управляващите

БСП: МС облекчава премиерската реституция
НИЕ: Премиерът да се бои от гнева на търпеливите
СДС: Едва ли преди 800 дни хората гласуваха за Държавна сигурност
НДСВ (към опозицията):За да поведете хората ви е нужно знаме. Как ще го развеете, като ръцете са ви заети с кокали

От името на Коалиция за България Миахил Миков подчерта, че 66 % от българите живеят с по-малко от 100 лв. Потреблението се е свило с 11 на сто, а лекарствата са поскъпнали с 40.
В същото време растат печалбите на корпоративни структури, близки до властта. Според червената опзиция не се е съсътояло обещанието за нов морал. Личното облагодетелстване се е преврнало във водеща политическа докторина. Като пример бе посочено решението на МС, с което се облекчава премиерската реституция. Коалиция за България предупреди, че европейското бъдеще на България съвсем не е безоблачно, и че лявата политика няма алтернатива в България.

Стела Банкова от парламентарната група НИЕ призова премиера да се бои от гнева на търпеливите.

В декларацията си ОДС акцентират върху неизпълнението на анганжиментите, поети от Симеон на 6 април 2001 г. Димитър Абаджиев заяви, че инвестициите са намалели повече от два пъти и животът значително е поскъпнал. Той подчерта, че назначаването на роднини на отговорни постове се е превърнало в практика. По думите му всъщност Симеон Втори е заложник на нечисти олигархични интереси и на генералите от бившите комунистически тайни служби.
Едва ли преди 800 дни хората гласуваха за Държавна сигурност и нейното връщане във властта през парадния вход, се казва още в декларацията на сините.
Според тях Симеон Сакскобургготски е получил кредит на доверие преди 800 дни за конкретни задачи, които не е изпълнил. Неговият кредит е свършил, категорични са те.

От своя страна председателят от ПГ на НДСВ Станимир Илчев заяви, че те не са направили нито една сериозна грешка. Според него старите партии се опитват да възстановят статуквото на двуполюсния модел. Той изттъчкна, че са затворени най-съществените глави от преговорите с ЕС, стартирала е съдебната реформа, намаляла е безработицата и са отпаднали повече от половината от лицензионните режими.
За първи път след похода на Александър Македонски военни сили от Балканите действат в земите между Тигър и Ефрат и сред тях българският войник стои храбро и достойно, каза той.
В декларацията на НДСВ се изтъква още увеличаването на приходите от международен туризъм и повишаването на кредитния рейтинг на страната.
Станимир Илчев заяви, че в така очертаната картина не могат да бъдат открити “орионци” и “олимпци”, които блажено глозгат оново, с което са се сдобили преди две години.
Нито полуутопични теории за “регионите-локомотиви” ще помогнат на левицата, нито бойни лозунги за предсрочни избори ще изправят на крака ОДС. За да поведете хората ви е нужно знаме. Как ще го развеете, като ръцете са ви заети с кокали, попита в заключение Станимир Илчев.