Опозицията започва да събира необходимите 48 подписа за внасяне на проекторешение за създаване на временна анкетна комисия по случая „Куйович", предаде БНР.

Предложението на опозицията е комисията да бъде с мандат от два месеца и в нея депутатите да са разпределени на паритетен принцип.

Освен това опозицията ще настоява комисията да се оглави от техен представител.

Временната комисия трябва да извърши парламентарна проверка за това има ли МВР политики и какви са те при установяването на наркопрозиводители и разпространители, да проучи каква е информацията на МВР за Куйович и на базата на какво е проведена операцията за неговото задържане, както и защо му е била издадена виза.

В края на своята работа комисията трябва да излезе с предложение до министър-председателя за това каква трябва да бъде бъдещата политика на държавата във връзка с наркотрафиката.

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров съобщи, че утре в Европейския парламент евродепутатите от неговата партия, заедно с колегите им от ГЕРБ ще дадат пресконференция по темата.
Резюме по случая ще бъде връчено и на еврокомисаря Франко Фратини.

Припомняме, случаят „Куйович" стана повод за редица скандали по върховете на МВР, довели до оставките на главния секретар Илия Илиев и отстраняването на зам.шефа на ОДП Разград.

Освен това в редица коментари бе поставен въпросът има ли среди в МВР, които „закрилят" производството и трафика та амфетамини у нас.