Бегли коментари от страна на поддръжниците на Корнелия Нинова се чуха преди заседанието на Националния съвет на БСП, но за сметка на това имаше остри критики от представителите на вътрешнопартийната опозиция.

"Не коментирам преди заседание", отсече единствено от групата на партийците, близки на Нинова, икономическият рупор на столетната партия Румен Гечев пред чакащите пред партийната централа журналисти.

Гечев: Ако Радев продължи политиката си на тема "Мутри, вън!", може да си стиснем ръцете

Гечев: Ако Радев продължи политиката си на тема "Мутри, вън!", може да си стиснем ръцете

Мафията контролира в значителна степен съдебната система, смята той

"Първо, в дневния ред няма такава точка (за изключване на тримата служебни министри, назначени от Румен Радев от редиците на БСП - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев). Има три точки в дневния ред, в нито една от тях не е предвидено някой да бъде наказван, заяви Костадин Паскалев, един от критиците на партийното ръководство в Националния съвет. Даже и в точка разни да бъдел поставен този въпрос, нямало основание за изключване или наказване на някого, добави той. И посочи - ако някой настоява за това, то не е прочел добре устава на БСП, тъй като искане до ръководството се изисквало само при партийно правителство, а не при служебно.

"Друг въпрос е, че мен лично ме е срам от отношението на БСП спрямо собствените й кадри и по отношение на президента Румен Радев. Това не са критики, това са истерични излияния, които според мен нямат нищо общо със здравия политически разговор", прибави Паскалев, който също така пророкува слаб резултат за партията на предстоящите на 2 октомври избори.

Гуцанов вижда афинитет в президентството към нови политически проекти

Гуцанов вижда афинитет в президентството към нови политически проекти

Опитите за удар по БСП няма да са успешни

"Първо, министрите участват в лично качество, те участват като експерти. Дали трябва да уведомят или не, това е друг въпрос - имало е и други такива случаи, като Костадин Паскалев по времето на Царя", даде пример със съпартиеца си минути след това Калоян Паргов, бившият председател на БСП-София.

"Те са в лично качество, мисля, че всяка партия би се гордяла, ако нейни членове бъдат избрани в едно или друго качество като членове на каквото и да е правителство", продължи той.

"Пришки ми излязоха на езика да казвам, че с най-рейтинговия човек в държавата не бива да се караш и да влизаш в конфликти", коментира още Паргов конфликта по оста Нинова-Радев.

Корнелия Нинова: Радев два пъти предаде БСП

Корнелия Нинова: Радев два пъти предаде БСП

Сдаде поста на уволнения от нея шеф на ВМЗ Сопот