Министерство на финансите да разполага с орган, който да контролира МВР и неговите действия.

Това предлага Георги Кадиев, член на ИБ на БСП в коментар на конфликта между директорите на МВР и Митниците.

Според него напрежението между Цветанов и Танов, което прераства и в ежедневни обвинителни реплики в последните две седмици, определено е тревожен конфликт между две сериозни и отговорни институции.
По думите обаче на Кадиев, това се дължи преди всичко на преразпределение на територии и по-точно стремеж за завземане на повече територия от страна на МВР.

"Затова и Танов трябва да се съпротивлява, а подкрепата, която получи от финансовия министър Симеон Дянков, е напълно логична и нормално", посочи Георги Кадиев. Реакцията и на Танов, и на Дянков спрямо обвиненията на Цветанов, той тълкува като „запазване на територия", която да не е под контрола на МВР.

Самият Цветанов, по думите на Кадиев, настъпва и това се дължи и на преразпределяне на територии от страна на някакви олигархични кръгове. В такъв аспект той тълкува и думите на Танов, че ако го отстранят от ръководния пост в митниците, там ще настъпят олигарсите.

Кадиев предупреди: „МВР няма място в Министерство на финансите" и затова и трябва да се създаде дирекция, която да контролира МВР.

Въпреки това мнение за действията и позицията на Танов и Дянков, Кадиев посочи, че БСП ще иска оставки и ще търси персонална отговорност заради неизпълнението на бюджета.

Това включва и оставката на Танов, защото и в митниците неизпълнението е огромно и контрабандата продължава. По отношение на финансовия министър Дянков, БСП отдавна иска оставката му, „тъй като държавата не върши нищо":
Имам чувството, че на поста му го задържа само факта, че му искаме оставката", допълни Кадиев.