Днес виждаме далеч по-задкулисни действия спрямо който и да е друг период от предишни мандати. По този начин експремиерът Пламен Орешарски коментира в ефира на БиТиВи днешното управление на страната ни.

Орешарски съзря сега дори по-голямо задкулисие и от първия кабинет "Борисов".
"В моя мандат беше ясно как се взимат решенията. Имаше по-ясно разграничение между изпълнителна и законодателна власт", се похвали бившият министър-председател.

Според него обаче сега "при тази четворна коалиция на публиката нищо не и е ясно".

"Аз виждах само и единствено себе си. Не виждах нито Местан, нито Станишев, нито Пеевски", бе отговорът на Пламен Орешарски на актуалния през последните седмици въпрос "кой кого вижда в огледалото си".

Като много противоречиви експремиерът определи решенията на Борисов да спре за няколко дни няколко обществени поръчки. "Този начин на действие е продължение на първия мандат - събуждате се, нещо не ви харесва и вземате решение без значение дали е в противоречие на закона и т.н", коментира Пламен Орешарски.

По думите му, щом премиерът спира поръчки, които уж са законни, но пък има за тях съмнения, изниква въпросът "ние законова държава ли сме или действаме по преценки". "Какъв сигнал даваме на бизнеса?", се зачуди още Орешарски.

Експремиерът определи като PR акция вчерашното признание на премиера Бойко Борисов, че е получавал заплахи за живота си. "Това е продължение на характерните PR акции", отбеляза Орешарски.

На въпрос дали той самият е получавал такива заплахи като премиер, той отговори: "Ако бях получавал, никой нямаше да разбере, освен специалните служби".