С още три жалби е атакувана регистрацията на коалицията "Движение Да, България". Жалбите са подадени до Върховния административен съд и са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК).

В жалба, подадена от името на "Таймс медия" ООД, се твърди, че подписката за събиране на подкрепа за регистриране на коалицията е опорочена, защото в "съответните документи и протоколи" при събирането на подписката е съществувало името само на "един политически субект ПП "Зелените"" и не се е споменавала втората партия ДЕОС. Това правело подписката документ с невярно съдържание.
Документът е с дата 13 февруари, което е след тридневния срок за обжалване на решение на ЦИК.

Съдът регистрира „Да, България” на Христо Иванов
Обновена

Съдът регистрира „Да, България” на Христо Иванов

Той е доволен, че отиват на избори

Яне Георгиев Янев пък пише в жалбата си, че е разочарован, след като активно е събирал подписи пред своя секс шоп, заедно с други представители на гей общността, с разбирането и надеждата, че гей общността ще бъде представена политически. В подписката не се споменавало обаче, че това ще бъде коалиция, особено със "Зелените", които, дори и да имат гей представителите сред редиците си, то те не са симпатични.

"Моето разочарование е огромно, болката неописуема, объркването пълно. ЦИК е била подведена да наруши закона или са обикновени хетеро екстремисти!", пише още в жалбата на Яне Янев.

Тази жалба е подадена на 11 февруари 2017 г.

Третата жалба, подписана от Цветан Петков Петков, оспорва спазването на законовата процедура по регистрация на движението и проверката на подписите в ГРАО. Тя е подадена също на 11 февруари.

"Да, България!" излиза на улицата

"Да, България!" излиза на улицата

Националният съвет реши да приеме предложението на Зелените

Припомняме, срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България" беше подадена жалба от търговец Метин Деда за името на коалицията. Според жалбата то съвпадало с името на фирмата му "АРМА-ДА БЪЛГАРИЯ" ЕООД.