Все още няма отговор от военното министерство за параметрите за изтребителя, който трябва да закупим. Това стана ясно в началото на заседанието на ресорната комисия.

Припомняме, на предходното заседание стана ясно, че някой в Министерство на отбраната се опитвал да подмени параметрите, по които ще избираме какъв изтребителя да придобием. Така, от критерии, на които отговарял нов "Грипен", сега се нагласявали за втора ръка Ф16.

Тогава всички формации скочиха срещу тази информация и поискаха разяснения. Военният министър Николай Ненчев обеща да направи проверка и да даде отговор на депутатите.

Днес той не дойде на заседанието на военната комисия. Това ядоса червените и Ангел Найденов попита председателя на комисията да каже има ли вече отговор от военното министерство. Именно генерал Михо Михов пое ангажимент на предходното заседание да отправи писмено искане от МО за обяснение по темата.

До момента отговор не съм получил, попари той надеждите на социалистите, че мъглата около изтребителя може да се разсее.