Оставката на министъра на правосъдието на Цецка Цачева няма да е проблем за стабилността на правителството. Такъв коментар направи вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, след като взе участие в VII-ия редовен конгрес на ПП "ВМРО - Българско национално движение".

По думите му в края на краищата всеки министър преценява по какви причини да подаде оставка, но това не означава, че оставката ще развали мнозинството в парламента или ще го направи по-нестабилен.

Волен Сидеров очаква размествания в кабинета на Борисов

Волен Сидеров очаква размествания в кабинета на Борисов

И без Цветанов ГЕРБ ще си направят изборите, убеден е той

Във всеки един мандат има множество оставки и смени на министри, административни постове, коментира вицепремиерът и посочи, че не може да каже дали ще има още оставки в контекста на имотните сделки.

Каракачанов заяви, че не може да коментира оставката на министъра на правосъдието, тъй като за нея научил едва по време на настоящия конгрес на ВМРО. По думите му, ако мотивите за оставката са лични, тогава не се коментират, тъй като това е решение на Цачева.

Лидерът на ВМРО не знаел, че правосъдният министър е била сутринта на среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Той отказа повече да отговоря на журналистически въпрос, тък като е дошъл на конгрес на ВМРО.

Оставката на Цачева е добър повод за по-голям ремонт на кабинета, убеден Марешки

Оставката на Цачева е добър повод за по-голям ремонт на кабинета, убеден Марешки

Така правителството щяло да заработи по-ефективно