Присъстващите на Националния събор на русофилите край казанлъшкия язовир „Копринка" ярко изразиха отношението си към политиците. Това се случва за пръв път от провеждането на събора, съобщава телевизия „Пресс Казанлък".

Откриването на събора бе предшествано от музикална програма и връчване на награди от редица конкурси. След това думата бе дадена на политиците, които бяха освиркани от присъстващите и призовани да слязат от сцената.

Най-голямата вълна от обществено недоволство бе насочена към гербера Красимир Велчев. Той бе призован буквално да слезе от политическата сцена.

Освиркан бе и социалистът Петър Кънев. По време на тези изказвания лидерът на „Атака" Волен Сидеров напусна сцената. След това той бе поканен да говори и посрещнат с аплодисменти от агитките на „Атака". Сидеров разкритикува антидържавното поведение на правителството срещу Русия. Докато атакистът се изказваше, другите политици напуснаха сцената.

Изказване направи и председателят на НД „Русофили" Николай Малинов. Той заяви, няма дилема или нужда от избор между Европа или Русия.

Русофилите смятат, че обединена Европа е невъзможна без Русия. Те не са съгласни с Европа, в която две-три държави подчиняват всички останали членове на своите външни и политически интереси.

По време на официалната част мъж се качи на пилоните и свали от тях знамето на ЕС. Наложи се намесата на полицията, за да го свали.

На проявата присъстваха над 12 000 души.