В почивния ден партия "Атака" даде пресконференция с опит да обори твърденията на актьорите Анатоли Лазаров и Евгени Будинов, че в края на миналия месец те са станали обект на агресия от страна на партийния лидер Волен Сидеров.

Депутатът Десислав Чуколов, който заедно с лидера си, е в процедура по сваляне на депутатския имунитет именно заради инцидент пред НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и пред магазин на същата улица "Г. Раковски", показа пред медиите видео кадри. По думите му, те датират от 23 октомври т.г. - преди вечерта, в която Волен Сидеров отива за пръв път в театралната академия да търси двете лица по снимка.

Според кадрите, показани от партия "Атака" (снимани от две камери и предварително монтирани), се вижда как един от актьорите бута шапката на Волен Сидеров, а друг замахва към лицето на Чуколов, така че очилата му отхвърчат. Видеоматериал, предхождащ непристойното поведение, обаче не бе излъчен с мотива, че това измества фокуса на пресконференцията.

Според Чуколов: "Изискването на суровия видеоматериал и всичко случило се, което би дало обективна представа на жураналистите за предизвиканата агресия, би обслужвало конспиративни теории "За лошия Сидеров".

По твърдение на атакисти във въпросния следобед те разлепвали плакати срещу наркоразпространението на установени за това места. Самият Сидеров носел в ръце кофа с лепило и мече за лепене на информационните материали.

Именно фактът, че ръцето му са били заети, опровергавал твърдението на актьорите, че партийният лидер е ударил единия от тях. На монтираните кадри, обаче, ръцете на Сидеров не се виждат през цялото време и не е ясно дали в изрязаните моменти той е продължавал да държи въпросните предмети.