И днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов таи разочарование към партньорите си в сглобката. Иначе според Борисов преговори се водели всеки ден.

Пред медиите в Партийния дом той сподели разочарованието си от колегите от ПП-ДБ, защото проваляли строежа на ядрената централа, изтъкна Борисов. Това не е добър знак, по думите му.

Зелена светлина за преговори за 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

Зелена светлина за преговори за 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

Първо ще се осигури финансиране, ще се подпише договор и ще се уточнят всички клаузи по изграждането на двата блока

Меморандумът, по думите на Борисов, бил като попската работа: "Няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря." ГЕРБ са за прозрачност. Но ПП-ДБ четат, както дявола Евангелието, по мнението на Борисов.

Уж кандидатурите за регулаторите трябвало да са експертни и непартийни, но Борисов изброи партийните кандидати на ПП-ДБ: Иван Иванов в КЕВР, Станислав Тодоров в КЕВР преди Иванов, Петър Петров за заместник-председател на ДАНС. Един месец Кирил Петков го убеждавал, че Петров трябва да оглави родното ФБР. Борисов недоумява по какъв прозрачен начин е сменен новият шеф на Митниците и АДФИ. В Министерски съвет министри станали ярки политически фигури, по думите на Борисов, макар и да не посочи имена.

Лена Бориславова: И след едни избори на масата ще са регулатори и съдебна система

Лена Бориславова: И след едни избори на масата ще са регулатори и съдебна система

ПП-ДБ не поставяли ултиматум на ГЕРБ-СДС, а предложили преговорна рамка

Припомняме, че вчера лидерът на ГЕРБ обсипа с упреци ПП-ДБ след изготвения от тях меморандум във връзка с предвидената за март ротация в правителството, който впоследствие беше отхвърлен и от вицепремиера и евентуален бъдещ министър-председател Мария Габриел.