Депутатите от БСП внесоха подписка, с която предлагат дебат в парламента за програмата за саниране. Подписката бе връчена на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева от социалиста Жельо Бойчев.

Социалистите са събрали 53 подписа, което е достатъчно, за да има такъв дебат. Дискусиите са насрочени за следващия петък.

Прокуратурата засега не открива престъпление при санирането

Прокуратурата засега не открива престъпление при санирането

В сигнала от регионалния министър не се посочва конкретно нарушение

Жельо Бойчев обясни пред регионалния министър Николай Нанков, който бе в зала за участието си в парламентарния контрол, че от левицата искат яснота как ще продължи програмата, от къде ще дойде финансовият ресурс и ще има ли промяна в параметрите. И днес министърът обясняваше за програмата за саниране, но отговорът му не бе достатъчен за БСП.

За 2022 сгради са сключени договори за целево финансиране по Програмата за енергийна ефективност, като по почти всички са започнали дейности, стана ясно от коментара на министър Нанков в зала.

За строителната камара цените за саниране са деликатна тема

За строителната камара цените за саниране са деликатна тема

Благодарение на санирането обаче, бранша е поел глътка въздух, а и социалния ефект е очевиден

Към средата на месец май регистрираните сдружения на собственици са 6322, подадените заявления за финансово подпомагане са 4829 броя, от тях за 4759 са сключени догори между общините и сдруженията на собствениците. Въведените сгради в експлоатация са почти 400, поясни регионалният министър.

ББР е платила над 62 млн. лв. за енергийна ефективност през април

ББР е платила над 62 млн. лв. за енергийна ефективност през април

Усвоените средства са над 621 млн. лв.

Припомняме, през януари по време на 43-то народно събрание, бяха гласувани общо 2 млрд. лева по програмата за саниране. Малко по-късно стана ясно, че програмата за саниране бе временно замразена. Служебният регионален министър Спас Попниколов бе подал сигнал в прокуратурата във връзка със санирането. 

Министър Николай Нанков от третия кабинет "Борисов" обяви, че продължава програмата за саниране.