Няма данни за извършено престъпление относно програмата за саниране. Това обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й на 17 март регионалният министър Спас Попниколов е изпратил сигнал до главния прокурор, който е бил разпределен на Софийска градска прокуратура. Сигналът обаче не съдържа данни, нито твърдения за извършено престъпление от общ характер, категорична бе Арнаудова.

Тя обясни, че в сигнала е посочено, че вероятно е възможно да има злоупотреби, както и че липсва контролен орган за разходване на средствата, но няма и дума за конкретно нарушение.

Регионалният министър дал на прокуратурата програмата за саниране

Регионалният министър дал на прокуратурата програмата за саниране

Заради съмнения за нарушения, сред които завишени цени

Тези данни са недостатъчни дори за проверка от страна на прокуратурата. От държавното обвинение са изпратили писмо до министъра, в което да искат той да даде повече информация и да разясни какво има предвид.

Припомняме, че тази сутрин служебният регионален министър обяви, че е подал сигнал до прокуратурата заради съмнения за нередности с програмата за саниране. Попниколов посочи, че част от нарушенията са прекомерно и необосновано високи цени, както и наддоговаряне на средства - договори с неосигурено финансиране.

Няколко часа по-късно прокуратурата обяви, че е поискала конкретни данни за нарушения и престъпления в програмата за саниране. От своя страна ексрегионалната министърка Лиляна Павлова обвини Попниколов, че е успял да компрометира програмата.

Павлова иска служебният министър да се извини и за АПИ, и за санирането

Павлова иска служебният министър да се извини и за АПИ, и за санирането

Скочи срещу наследника си

На брифинга на прокуратурата бе засегнат и въпросът с изчезналите документи от обществена поръчка за магистрала "Струма". Стана ясно, че в помещението, в което се е съхранявали документите, има камери, но те не работят. От прокуратурата посочиха още, че ако съберат доказателства за още лица, които са отговорни, е възможно да има още обвинения.