Депутатите от БСП настояват за преизчисляването на всички пенсии. В декларация, представена в пленарна зала, червеният депутат Драгомир Стойнев посочи, че българските пенсионери нямат вина, че управляващите можели толкова да "издишат в политиката по доходите".

"Пенсиите в България са ниски", констатира Стойнев и изтъкна, че дори най-високите трудно стигат за достоен живот, за храна, лекарства, сметки. Ниските доходи на пенсионерите е проблем и на техните деца, допълни Стойнев.

Той припомни, че народните представители са избрани да правят политика, а не да имитират грижа. Подобряването на живота на хората е цел на БСП. Искрено се надявам, че тя ще бъде и ваша, пожела Стойнев.

Депутатите единодушно увеличиха минималната пенсия

Депутатите единодушно увеличиха минималната пенсия

Необходимите допълнителни средства за новите минимални размери са в размер 8,8 млн. лв. месечно

Той припомни, че в сряда депутатите от Парламентарната група на БСП за България са гласували "за" предложението на ГЕРБ и Обединени патриоти за увеличение на минималната пенсия на 180 лева от 1-ви юли и на 200 лв. - от 1-ви октомври.

 БСП поиска увеличаване на минималната пенсия на 300 лева от 1 юли
Обновена

БСП поиска увеличаване на минималната пенсия на 300 лева от 1 юли

Единодушно гласуваха обаче 200 лв.

"Тази промяна ще усетят около 600 хиляди пенсионери. С това правителствената политика за доходите през 2017-та година е изчерпана. Не звучи като повод за гордост, но вероятно е подходящо за публични хвалби и отчитане на дейност. Подкрепихме ви, защото 2,2 млн. български пенсионери наистина нямат вина, че толкова можете и сериозно издишате в политиката за доходите", допълни Стойнев.