Избори в БСП нямаше, както нямаше избори и за ръководството. Това заяви в пред bTV Валери Жаблянов - eдин от кандидатите за лидер на партията и част от опозицията на Корнелия Нинова.

По негови думи няма никакви демократични стандарти, които да се покриват от така наречените избори. Според социалсти изборът в конгреса е бил естествено продължение на прекия избор на председател.

Припомняме, през почивните дни на 50-ия си конгрес БСП избра нов Национален съвет. След тайно гласуване от ръководството на левицата отпаднаха знакови лица.

Нинова: След партията ще променим и България

Нинова: След партията ще променим и България

Соцводачът даде заявка за спечелване на парламентарните избори

"Как може да има избор без избирателни списъци и прозрачно финансиране. И в същото време председателката на партията настоява за машинно гласуване в държавата", подчерта Жаблянов.

Според него това е лицемерие, което трябва да бъде прекратено в политиката.

Затова негодуват българските граждани и затова БСП не може да качи процента - лицемерието, което лъха от БСП е същото като от управляващите, категоричен бе той.

Жаблянов изрази недоумение как Сергей Станишев - президент на ПЕС и министър-председател от БСП, остава извън ръководството на партията. Според него това е липса на политическа култура.

Мисля, че БСП се движи в обратната посока на това, което е необходимо днес за управлението на държавата, отсече Жаблянов.

Станишев вън от Националния съвет на БСП
Обновена

Станишев вън от Националния съвет на БСП

Крум Зарков е спечелил най-много подкрепа