Депутатът от ДПС Камен Костадинов заяви в ефира на „Нова телевизия", че партията му ще подкрепи реформаторски политики от страна на мнозинството, но това не е влизане „през задния вход" в изпълнителната власт. Той заяви, че е част от „най-професионалната партия" в България, а лидерът й Ахмед Доган е „в страхотна форма".

Камен Костадинов коментира изказванията, че ДПС прави завой надясно. По думите му партията няма проблем с идентичността си, за да се налага да си поставя етикет „лява" или „дясна". Костадинов посочи, че кризата дава възможност за реформи и ДПС ще подкрепи всеки, който е склонен да ги прилага.

Според депутата това може да бъде и мнозинството, защото реформаторската политика не е по силите на една партия, а е факт, че определени промени е трябвало да бъдат извършени „в по-добри времена". Камен Костадинов призна, че един от тези моменти е било управлението на Тройната коалиция. Депутатът посочи, че коалиционният формат е ограничил периметъра на действие на отделни участници.

Той подчерта, че в случая не може да се говори за влизане „през задния вход" в изпълнителната власт, защото ДПС е опозиционна партия и всичките й разговори с ГЕРБ са публични.

Камен Костадинов заяви, че ветото, наложено от президента на изборния кодекс, е било очаквано заради „фрапантното отстъпление от демокрацията". Депутатът изрази надежда, че от ГЕРБ ще направят промени в кодекса, за да не се наложи сезиране на Конституционния съд.

Костадинов заяви, че е неприемливо да се прави „изборно законодателство на база на политически диктат". Той посочи, че законите, насочени срещу казуси, партии и личности, обикновено имат обратен ефект. Депутатът даде пример с приетите от миналия парламент разпоредби за мажоритарните кандидати.

Камен Костадинов подчерта, че през тази година предстоят изключително важни местни избори, но в партията все още не са правени конкретни анализи. „Предстоят интересни месеци", категоричен беше той.

Запитан за актуалното състояние на Ахмед Доган, депутатът отговори, че лидерът на ДПС е „в страхотна форма", а мълчанието му се дължи на това, че цени силата на посланията и чака подходящ момент да проговори. Камен Костадинов не се ангажира кога ще стане това, но посочи, че вероятно ще бъде след края на делото срещу Сокола.

Депутатът заяви, че заради отсъствието си от Пленарна зала Доган не получава заплата и единствено избирателите и съпартийците могат да му държат сметка за това. Камен Костадинов нарече „политическо лицемерие" желанието на „Синята коалиция" и „Атака" Доган да ходи на работа, след като, според него, те искат бившият мандатоносител да напусне политиката.

На днешния 21-ви рожден ден на Движението за права и свободи Костадинов заяви, че то се е превърнало в един от непреодолимите фактори на политическия хоризонт. Той посочи, че ДПС в момента е „най-професионалната партия у нас".

Камен Костадинов каза, че в края на февруари движението ще пусне свой вестник. По думите му в момента има ренесанс на партийния печат у нас и от ДПС са сметнали, че трябва да имат свой официоз. Костадинов беше категоричен, че ДПС не притежава вестници.