ГЕРБ ще поискат спешни промени в изборния кодекс, обявиха председателят на парламентарната група Цветан Цветанов и членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Цецка Цачева на извънредна пресконференция в Търговище.

Целта е да се спрат спекулациите от страна на опоненти и нагнетяването на изборната обстановка, заяви Цветанов, цитиран от БТА.

Цецка Цачева обави, че ГЕРБ ще поискат да отпадне правилото в чужда държава да се разкриват не повече от 35 секции. Освен това се предлага в секциите в чужбина да има по повече от една урна, за да могат гражданите да упражнят безпроблемно правото си на глас.

Малко по-късно от Патриотичния фронт предупредиха, че ще оттеглят подкрепата си за правителството, ако за Турция отпадне ограничението за не повече от 35 секции.

По отношение на отрицателния вот "Не подкрепям никого" от ГЕРБ смятат, че той трябва да се отчита като действителен.

В Търговище бе обявено, че кандидатпрезидентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев ще прекратят временно графика на предизборната кампания и ще се върнат в пленарна зала във вторник, за да подкрепят решението. Цачева ще гласува като редови депутат, а не като член на ръководството на Народното събрание.