Патриотичният фронт оттегля подкрепата си за правителството, ако отпадне ограничението за не повече от 35 секции в Турция.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Канал 3, непосредствено след като от ГЕРБ обявиха, че внасят спешно промени в Изборния кодекс, с които да отпадне правилото за не повече от 35 секции в чужбина.  

"Ние предложихме да няма ограничения за българите в страните - членки на ЕС, но да се контролира процесът в Турция. Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган, и ние напускаме." - коментира Каракачанов.

По думите му, безконтролното гласуване в Турция на български избори е намеса на чужда държава във вътрешните ни работи и застрашава националната сигурност.

От своя страна Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ не желаят да стават жертва на Реформаторския блок, които поискали да има лимит на секциите, и по тази причина ще внесат промени в Изборния кодекс, с които да отпаднат ограниченията за броя на секциите в чужбина.

Красимир Каракачанов припомни, че Германия не е разрешила да се създават безразборно изборни секции на нейна територия.

Припомняме, на извънредното заседание на кабинета в петък, свикано заради ситуацията в управляващата коалиция, от ПФ заявиха категорична подкрепа за правителството.