С 250% е увеличението на жертвите и пострадалите по пътищата от началото на седмицата, обобщават от Института за пътна безопасност.

13 души са загинали от 2 до 5 август 2022 година при катастрофи, а тежко ранените са 95 души. Това прави средно 3,25 загинали на ден при средно годишен дял от 1,4 загинали на ден.

Въпреки уверението, че пътната безопасност ще бъде един от приоритетите на служебния кабинет на Гълъб Донев, политическото разчистване на сметки, прякото вмешателство в кадровата политика на три министерства от страна на президентския съветник Копринков създават хаос. Те демотивират държавните експерти. Създават се политически противопоставяния в държавната администрация и безопасността на движението се превръща в досадно служебно задължение.

Румъния изпрати пет вертолета за пострадалите на пътя Велико Търново - Русе
Обновена

Румъния изпрати пет вертолета за пострадалите на пътя Велико Търново - Русе

По протокол, ако техни граждани пострадат в чужбина, ги лекуват в техни болници

Необходими са незабавни действия от страна на Президента Румен Радев за приемане на екшън план за нормализиране на безопасността на движението по пътищата, пишат от ИПБ.

Експертите на Института за пътна безопасност считат, че е налице безпрецедентна политическа и експертна неспособност да се противопоставим на рисковете и заплахите от настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия. Действията на служебното правителство за първите три дни категорично ни показват, че те не разполагат с план за действие и отново ще станем свидетели на безсмислени акции и пиар кампании, които ще задълбочат кризата в транспортната система, се казва в становището.

Автобус с пътници се вряза в спрял автомобил край Велико Търново

Автобус с пътници се вряза в спрял автомобил край Велико Търново

Четирима души загинаха, 9 са ранени