Следва да има единство в управляващите що се отнася до това каква помощ да бъде изпратена на Украйна. Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Думите му идват на фона на протакането на разглеждането на двете предложения за представяне на военна помощ за Украйна, внесени от ГЕРБ и от "Демократична България" и непопаднали в дневния ред на Комисията по външна политика в Народното събрание, която следва да ги одобри, преди те да влязат за обсъждане и гласуване в пленарната зала.

Депутат от ПП: Военна помощ за Украйна категорично не е въвличане във войната

Депутат от ПП: Военна помощ за Украйна категорично не е въвличане във войната

Предложения за военна помощ за Украйна са входирали от "Демократична България" и ГЕРБ

"Ние от ИТН не сме вносители на такова предложение, такова имат колегите ни от ДБ, както и от ГЕРБ. И аз се учудвам защо това още не в дневния ред на парламента", каза народният представител. Припомняме, че председателят на комисията за външна политика е от квотата на ИТН.

"България, разбира се, трябва да има единна позиция по отношение на това какво изпраща за Украйна. Такава позиция бе потвърдена от Министерски съвет преди няколко седмици - да изпратим конкретно каски и бронежилетки. Това е позицията на МС, парламентът трябва да им даде мандат", добави той.

На ГЕРБ им омръзна от сълзливите думи на Петков - иска плътност на решенията

На ГЕРБ им омръзна от сълзливите думи на Петков - иска плътност на решенията

И ГЕРБ иска по-бързо парламентът да реши за военна помощ за Украйна

Народният представител обаче бе уклончив каква е конкретната позиция на партията му - дали да изпращаме само каски и жилетки, или оръжия, като подчерта отново, че важното в случая е единната позиция. Същевременно БСП са твърдо против изпращането и на "един патрон" в района на бойните действия, като заплашват с напускане на коалицията.

Радев предложи на Кулеба да лекуваме украински военни

Радев предложи на Кулеба да лекуваме украински военни

Радев иска бързо разследване на цивилните жертви и строго наказание