В КНСБ са подготвили шест варианта и разчети за помощ на пенсионерите с пари по време на пандемията от коронавирус. Това каза пред БНР Ася Гонева, национален секретар на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

За временната помощ от 50 лева за пенсионерите синдикатът предлага диференциация. По-високи суми да получават хората с по-ниски пенсии, по-малко пари да получават хората с по-високи пенсии.

"Да речем, започваме някъде около 70 лева, спираме някъде около 20. Тепърва ще водим преговори - с това ли правителство, с друго ли, и ние не знаем", обясни Гонева.

И май месец добавка от 50 лв. за над 2 млн. пенсионери

И май месец добавка от 50 лв. за над 2 млн. пенсионери

Окрупняват и имоти на МО и МОН в столичния кв. "Младост"

По думите й помощта ще спре за хората с "високите етажи на пенсиите". "Всички мерки, които касаят подкрепата не само на пенсионерите, но на бизнеса, на работещите, трябва да бъдат продължени. За целта ще трябва да бъде направена една преоценка на бюджета", смята Гонева.

Актуализация на бюджета трябва да бъде направена и да се увеличат разходните пера, смята Гонева. "Без парламент това не може да се случи. В момента ситуацията е патова", допълни Ася Гонева.