От Националната служба за охрана са оттеглили искането си за допълнителна защита на сухоземния и морски периметър в парк Росенец в района на т.нар. Летни Сараи, съобщи БиТиВи, позовавайки се на свои източници.

Според тях това е станало в изпълнение на искането на президента Румен Радев, който също поиска оставката на началника на НСО и призова писмата за допълнителна охрана на парка да бъдат оттеглени.

След като и от ГЕРБ, и президентът Румен Радев поискаха оставката на началника на НСО, ген. Станчев освободи поста си.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че НСО е изпратила писма до Морската администрация и до МВР с искане да се ограничи достъпа по вода и суша до района на парк Росенец.

Шефът на НСО поискал да се забрани достъпът до района на парк "Росенец"

Шефът на НСО поискал да се забрани достъпът до района на парк "Росенец"

Премиерът Бойко Борисов представи втора серия на сценария с НСО и сарая на Ахмед Доган

Преди дни до недостъпния по суша хотелски комплекс (свързван с Ахмед Доган - б.р.) с лодка стигнаха активисти на "Да, България", сред които и бившият правосъден министър Христо Иванов. Тогава гардове от НСО не им позволиха да плажуват там, бутнаха ги във водата и хвърлиха българския трикольор. За утре е насрочено масово плажуване край Росенец на хора от цяла България. 

Според премиера Бойко Борисов с писмото НСО е създало условия за провокация. Целта е всички служби на правителството да я изпълняват тази заповед и излиза, че правителството брани имот на Ахмед Доган, каза премиерът.

Малко след брифинга президентът Румен Радев поиска оставката на началника на НСО ген. Красимир Станчев.