Премиерът Бойко Борисов представи втора серия на сценария с НСО и сарая на Ахмед Доган в Росенец, както самият той се изрази на брифинг в МС.

Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около Росенец да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември, обясни той и представи документи. Излизало, че кабинетът брани имот на почетния председател на ДПС. Добре ли са го измислили?, попита премиерът.

До 15 септември забраниха достъпа по море до парк Росенец

До 15 септември забраниха достъпа по море до парк Росенец

За утре бе планирано масово посещение на плаж Росенец

Оказва се, че НСО е искало военни кораби да пазят Ахмед Доган. От думите на премиера излиза, че ведомствата са длъжни да изпълняват закона и да осигурят исканата охрана. Гранична полиция също е ангажирана да пази базата в Росенец.

Транспортното министерство пък дава координатите, които са му поискани. От сценария излизало, че държавата пази имот на Ахмед Доган. Затова той е недоволен от случващото се.

Службите действали по тертип, както се изрази премиерът. НСО на 100% се ръководи от президента Радев, отчете министър-председателят. Законът бил такъв, че ДАНС и МВР, които участват в тристранката са застрашените лица, изпълнявали, каквото им каже НСО.

Борисов: Не съм ходил ни на летни, ни на зимни сараи

Борисов: Не съм ходил ни на летни, ни на зимни сараи

Премиерът с моноспектакъл в стил Камен Донев в МС

Още не били уволнени гардовете, които хвърлили трибагреника при инцидента с Христо Иванов. Той изрази съжаление, че НСО са въвлечени в тази ситуация. Там работят изключителни професионалисти, категоричен бе премиерът.

Малко по-късно и президентът Румен Радев поиска оставката на началника на НСО.

Румен Радев поиска оставката на шефа на НСО

Румен Радев поиска оставката на шефа на НСО

Причината е свързана с ограничаване на достъпа на граждани до парк "Росенец

Бойко Борисов обърна внимание и на медийната среда. Даде за пример посегателствата над журналистката от Русе Виктория Маринова, както и нападението над Слави Ангелов. За последния имало мълчание в медиите.

Акцент върху темата постави и транспортният министър Росен Желязков. Оказва се, че вчера НСО решило да наложи ограничения върху акваторията на базата. На какво се основава искането да действат ограничения точно за периода от днес до 15 септември, недоумява той.

Желязков заподозря опит за въвличане на държавни органи в политически битки.