От ВМРО искат България да е в едно часово време с Македония. Така и разделението по часово време на хората от двете страни на границата ще бъде премахнато, смятат патриотите.

От партията са избързали малко със становището си, че "днешният ден бе последният, в който превъртяхме стрелките на часовниците с един час напред". Припомняме, решението на ЕП в страните-членки да спре преминаването от зимно на лятно часово време ще стане от 2021 г. Оттук насетне решение на всяка държава ще е към кое часово време да е - лятно или зимно.

ЕП предложи да се прекрати смяната на часовото време през 2021 г.

ЕП предложи да се прекрати смяната на часовото време през 2021 г.

Страните членки ще решат в коя часова зона да попадат

Страната ни все още не е определила по кое часово време ще се установи. Затова от ВМРО предлагат решението на България да бъде взето така, че да сме в едно и също часово време с Македония. Сега с Македония имаме един час разлика, там е час "по-рано".

Според ВМРО, ако България и Македония са с един и същи час, то така разделението на българския народ от двете страни на границата дори и по часово време ще бъде премахнато.

Преминахме на лятно часово време

Преминахме на лятно часово време

От днес часовниците са с един час напред

В социалната мрежа "Фейсбук" депутатът Александър Сиди призова:

"Всяка от държавите членки ще има право на избор към кое време да остане - лятно или зимно. България все още не е взела своето решение. Ето защо аз и моите колеги от ВМРО призоваваме правителството да присъедини България към онова часово време, към което остане нашата съседка - братска Македония. Така разделението на българския народ от двете страни на границата дори и по часово време ще бъде премахнато", пише Сиди.

Той цитира думите от една народна песен: "от Дунава до Бялото море и от Охрид до Черното море" и добавя, че заедно няма да сменяме стрелките на часовника.