Месецът на политическите консултации при президента приключи. С делегация от деветима, ГЕРБ закри срещите с Росен Плевнелиев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да дава оценка за работата на държавния глава към края на мандата му, като призова да се отчетат заслугите му за последните няколко години.

По думите на Цветанов, Плевнелиев е бил поставен в ситуация, в която неговите предшественици не са били - формирането на служебно правителство два пъти.
За Цветанов акцентът в срещата с президента бил разговорът за продължаващите реформи - съдебна, образователна, енергийна. За последната той се похвали, че НЕК вече излизала на плюс и давала повече сигурност в сектора.

Консултациите са от огромно значение за диалога, който трябва да има между институциите от различните власти, убеден е Цветанов.

В тон с коментара от по-рано днес на Петър Москов и герберът обяви, че след решението на Конституционния съд за здравната реформа ще трябва да се съобразят с мотивите.

Ще се набележат стъпки в законодателната област, обеща Цветанов. Според него ще има такова оптимизиране на закона, че занапред да не се стига до такива решения на съда.

Бегло той засегна и темата за бежанците в съседните ни страни, като изтъкна, че при потенциална вълна към страната ни и здравна заплаха от епидемии, трябва да се подобри координацията със здравното ведомство.
Военно-медицинският институт е много добре подготвен за нещо такова, доволен е вторият в ГЕРБ.