Хората да разберат, че изборът е важен. Това призова кметът на столицата Йорданка Фандъкова по повод наближаващите президентски избори. "Само преди 2 години гледахме какво означава нестабилност, спрени еврофондове, липса на подкрепа от държавата и нестабилност", коментира столичният градоначалник в ефира на Нова телевизия.

Кметът на София изтъкна, че отговорността към големия град е огромна. Хората нямало да приемат добре Фандъкова да остави всички големи обекти.

Тя подчерта, че седмици наред в изпълнителната комисия обсъждали вариантите за кандидатурата, за да може от една страна- да защитят стабилността на страната, да излъчат кандидат, който да може да работи, и от друга страна- да не прекъсват нещо, което работи.

"Аз вярвам, че г-жа Цачева ще бъде успешен кандидат-президент и после президент", увери Фандъкова. По думите й, Цачева трябва да покаже пред всички своите качества и компетентности. Фандъкова я оцени като балансиран и компетентен юрист и тези качества щели да й помагат да се справи на президентската позиция.

Запитана дали партия ГЕРБ е сгрешила, обявявайки късно кандидатурата, Фандъкова подчерта, че това ще се види накрая при изборите. "Чест правя на г-жа Цачева, че приема участие в дебати", посочи Фандъкова, допълвайки, че най-важни са срещите с гражданите и задължението да отговаряш на неудобни въпроси.