Депутатите се разбраха изгонването на депутатите от "Възраждане" от комисиите да бъде отложено.

Това възмути Явор Божанков, че народни представители, които имат достъп до класифицирана информация, пътуват до Русия. Това, което направихте днес е срамно, но то застрашава и националната сигурност, заяви той.

Йордан Цонев го обвини в невежество, като му обясни, че всеки депутат имал достъп до секретна информация, но нещо като трябва да се направи, то трябвало да стане по правила. От коментарите на мнозинството стана ясно, че вероятно правилникът на Народното събрание ще се смени.

Преди това, когато дойде точката за изключването на депутатите от комисия, председателството на НС се ротира. Опозицията поиска точката да отпадне или да не се гледа. За малко на президиума дойде и Росен Желязков, за да разпореди Андрей Чорбанов да поеме председателството по тази точка. Преди това именно депутатът от ИТН бе един от тези, които се обяви против разграждането на точката.

А от мястото си в зала Костадин Костадинов се закани да бъдат входирани 240 проекта за смяна на места на депутати в комисии. Георги Свиленски прогнозира един такъв ход и предупреди, че ще се влезе в хаос. От "Възраждане" предупредиха Чорбанов, че Росен Желязков винаги отстъпвал председателството, когато ще се гласува нещо в разрез с Конституцията. Андрей Чорбанов даде 15 минути почивка, след която бе отложено изгонването на депутатите.

Гонят двама депутати на "Възраждане" от комисии

Гонят двама депутати на "Възраждане" от комисии

Предложението дойде след като "Възраждане" посети Русия