След смяната на министри, безпринципното раздаване на пари, опитите за насилие върху гражданите, последният шанс за задържане във властта след изявлението на ДПС вече не съществува. Това заявиха т.нар. "Отровно трио" - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикянпо повод днешното изявление на ДПС, че няма да подкрепи проекта за нова Конституция на ГЕРБ и процедурата по свикване на Велико Народно събрание.

По техни думи с отказа си за подкрепа от ДПС са лишили Бойко Борисов от "последното му алиби за оставане на власт".

ДПС няма да подкрепи проекта за нова Конституция

ДПС няма да подкрепи проекта за нова Конституция

Това обяви лидерът Мустафа Карадайъ

От "Отровното трио" бяха категорични, че не се доверяват на мафиотското управление до окончателната оставка на правителството и съставянето на служебен кабинет, който да гарантира честно провеждане на изборите. Те подчертаха, че протестите продължават, а също остава всенароднoто въстание на 2 септември.

Според Бабикян, Минеков и Хаджигенов 2 септември е "чудесна дата, на която самотният диктатор може да се оттегли, за да можем на 6 септември да празнуваме Съединението на България".

ГЕРБ редактират първия си проект на Конституция и се разбраха с ВМРО

ГЕРБ редактират първия си проект на Конституция и се разбраха с ВМРО

Това обяви Даниела Дариткова

Те бяха категорични, че не се отказват от нито едно свое искане и битката продължава. Ние, гражданите, сме новото начало в обществения живот на България, изтъкнаха "отровните".

Припомняме, че при първоначалните консултации от ГЕРБ заявиха, че ще редактират проекта си за нова Конституция, като тогава се разбраха с ВМРО.

След разговори и с НФСБ, те също изразиха подкрепата си нова Конституция и ВНС.

Припомняме също, че БСП вече заявиха, че няма да участват в консултациите за нова Конституция, инициирани от ГЕРБ.