Отровното трио е изненадано от назначението на Стамен Янев като изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Очакванията на гражданите и на политическите сили, изправили се срещу досегашния режим, не са свързани с назначаването на висши постове на кадри, заемали политически длъжности в кабинета на Бойко Борисов, изтъкват от Триото. Според тях това е "вкопаване във властта на втория ешелон на ГЕРБ" и предизвиква съмнение за задкулисни партньорства.

Те посочват, че Янев е ръководел Българската агенция за инвестиции точно във времената, когато "приятелските бизнес кръгове на властта биваха предпочитани пред чуждите инвеститори, а те на свой ред напускаха България". По техни думи страната ни е пропуснала много възможности да се позиционира като привлекателна инвестиционна дестинация.

Смяната в БАИ, според отстранената шефка: "Изчезни от тук", на принципа "Стани да седна"

Смяната в БАИ, според отстранената шефка: "Изчезни от тук", на принципа "Стани да седна"

Десислава Трифоново се съмнява, че ще има по-добри резултати

Триото подчертава, че е очаквало точно обратното, а именно - проверка на Янев като шеф на агенцията по обществени поръчки по европейски програми, които по техни думи са били проведени по съмнителен начин. Заемането на този пост блокира тази възможност и дава шанс следите да бъдат заметени, предупреждават те.

Според тях с акта на назначение страната ни дава сигнал на чуждите инвеститори, че от България могат да очакват същата политика, като до момента.

Същият господин е в управлението на Българската банка за развитие като председател на Надзорния съвет, където човек не можеше да попадне без благословията на официалните и неофициалните центрове за влияние, които до вчера управляваха България, изтъкват от Триото.

Те поясняват, че подкрепят преструктурирането на БАИ и смяната на нейното ръководство. От Триото обаче са против "реставрация на хора, които представляват властта, отхвърлена от българския народ на избори".

Припомняме, след първото заседание на новия кабинет на Румен Радев вчера стана ясно, че ще бъде извършена кадрова рокада в БАИ. Десислава Трифонова беше освободена от поста директор на Българската агенция по инвестиции. Тя твърди, че това се е случило със заповед, но без предизвестие и без мотиви. На нейно място пък е назначен Стефан Янев, който, влизайки в кабинета й, наредил на Трифонова да "изчезва от тук".

Няма чистка, рокадите са нормални, според Александър Маринов

Няма чистка, рокадите са нормални, според Александър Маринов

Обвинението към президента било търсене на теле под вола