"Отровното трио" призова депутатите да напуснат пленарните заседания и работата си в комисиите на парламента.

Те напомниха, че протестите срещу властта у нас продължават близо два месеца, като социологическите проучвания показват, че управлението в България се държи против волята на българските граждани.

От "Отровното трио" са категорични, че премиерът използва прозрачни трикове, за да остане на власт и подчертават, че легитимирането на мандата в този парламент не представлява исканията на суверена.

Според тях това само удължава агонията на един режим, който е вреден за гражданите, законността, демокрацията и свободата в страната.

Опозицията решена да покаже на народа как ГЕРБ купува мнозинство
Обновена

Опозицията решена да покаже на народа как ГЕРБ купува мнозинство

БСП отказва да осигурява мнозинство за престъпните закони на управляващите

"Призоваваме публично всички партии, които твърдят, че са опозиционни и всички народни представители, които помнят клетвата си при встъпване в Събранието, на базата на своя морал и чест, да напуснат пленарните заседания и работата си в комисиите на Парламента", посочва се в позицията на "Отровното трио".

Според тях това е единственият ясен знак за "разграничаване от тази автократична власт и премахване на фасадата, зад която се крие мафията и диктатът на Борисов".

Те са категорични, че Народното събрание вече не е органът, в който опозицията е коректив, а "нотариус" на отдавна взети и изтъргувани еднолични решения.

"След "кървавата сряда" всеки има възможност да реши, дали ще остане в историята като поддръжник на демокрацията или като слуга на режима", обобщава се в позицията.

Тома Биков: ГЕРБ не може да подава оставка пред крими контингента

Тома Биков: ГЕРБ не може да подава оставка пред крими контингента

Политическата криза ще се разреши на президентските избори 2021 г.

Припомняме, по-рано стана ясно, че днес няма да се проведе заседание, тъй като парламентът не успя да събере кворум. Регистрираха се едва 112 депутати при необходимите минимум 121. Левицата беше в зала, но не се регистрира.

Корнелия Нинова се закани, че за обществото щяло да стане ясно как се осигурява мнозинство - "на един с концесия, на друг с друго".

От ГЕРБ пък заявиха, че не е много умно опозицията да не се регистрира и подчертаха, че това ще накара управляващите да се мобилизират и да идват по-навреме на работа.

Обединените патриоти пък посочиха, че с деструктивната си политика БСП и ДПС днес жертвали парламентарния контрол.

От своя страна ДПС заявиха, че кворумът е отговорност на мнозинството. Според тях управляващите спинкат или се прощават с министерствата.