Протестът има много сериозна пакетировка, протестът беше измислен така, че да няма диалог. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова в сутрешния блок на БНТ. Припомняме, вчера протестите за оставка на властта и главния прокурор отбеляза стотния си ден.

Борисов дал шанс на протестиращите да удовлетворят исканията си, като според проф. Христова това е стил на комуникация между премиера и протестиращите. Според Антоанета Христова протестът има скрит мотив и той не е реална промяна. Това се вижда в пакетирането, недиалогичността, като и в нежеланието да се заложи на процеса на промяна на Конституцията.

Протестите според нея ще продължат, като са останали обаче свръхмотивираните. С наближаването на времето за редовните избори желанието за излизане на площада ще намалява. За Христова ще бъде интересно да наблюдава битките на политическия терен, а не на революционния.

Андрей Райчев: БСП и ДПС изграждат коалиция и не го крият

Андрей Райчев: БСП и ДПС изграждат коалиция и не го крият

Двете партии разширявали атаката върху Борисов

В студиото на БНТ присъства и политологът Слави Василев, според когото отношението на управляващите накарало част от хората на протеста да се приберат вкъщи. Пропастта е много голяма и не е дело на протестиращите, а на управляващите, посочи Василев. Според него, ако президентът не излезе с предложенията си за промени в Конституцията, гражданските протести ще продължат.

Слави Василев очаква следващият парламент да бъде съвсем различен. Той е на мнение, че отхвърлените мотиви за оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева показва нежеланието на управляващите да се поддадат на натиска на БСП. В Народното събрание няма независими народни представители, а има партийни народни представители, които слушат какво Борисов им казва, коментира Слави Василев.

Един дебат, който news.bg не би искал да отразява

Един дебат, който news.bg не би искал да отразява

Реплики от дебата за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева

Проф. Христова посочи, че единственото нещо, което постигат управляващите заедно с опозицията е, че пада рейтингът на институцията на Народното събрание. Лаизмът в практикуването на политиката е навсякъде, каза тя.