Елена Йончева ясно показа какво се случва в държавата, а това е един от десетките примери как се харчи публичният ресурс - национален и европейски. Това заяви председателят на ГС на БСП - София Калоян Паргов по повод разразилия се скандал "Ало, Банов".

 Според него "Ларгото" е бил обект, представян като голямо достижение, което обаче се е оказало доста скъпо.

След 2009 г. отворихме една "кутия на Пандора" с идването на ГЕРБ на власт и политическата конфронтация, която създадоха, посочи още Паргов.

По думи на социалиста управляващите претендират, че са безпогрешни и имат чувство за безнаказаност. Това личало от поведението им и от истерията, до която са довели политическия живот у нас, според него.

Скандалът "Ало, Банов" не е кауза за справедливост, а политически конфликт

Скандалът "Ало, Банов" не е кауза за справедливост, а политически конфликт

Това е удар срещу устоите на нацията ни, според проф. Христова

Относно въпроса кой ще оглави евролистата на левицата Калоян Паргов обясни, че номинациите за кандидати за евродепутати вече са започнали и всяка една партийна организация ще даде своите предложения. През март кандидатурите ще бъдат обсъдени на общински и районни конференции, след което ще се предоставят на Националния съвет на партията.

Ще търсим оптималния вариант, за да съставим печеливша листа, увери социалиста.

По отношение на столичния бюджет Паргов бе категоричен, че той се е превърнал в една счетоводна сметка и е продължение на модела Софиянски.

Това хвърля петно върху Столична община като институция, посочи той и добави, че по тази причина е необходимо да се въведе програмното бюджетиране. Опит за такова обаче има само в общинското здравеопазване, според него.

Бюджетът на София нямал алтернатива

Бюджетът на София нямал алтернатива

30 милиона са останали от продажбата на Общинска банка, обясни Дончо Барбалов

Той изтъкна, че от 10 години настоява за реорганизация на транспортната схема в София, за да бъде пътникът на първо място, а транспортът бърз и удобен.

Смисълът на програмното бюджетиране е не да харчим, колкото имаме, защото пари има, а въпросът е как се харчат, отбеляза председателят на ГС на БСП.

Според него единственото положително в бюджета на София са средствата за доизграждането на метрото.