"Господин Барбалов се превръща в многоръкия Шива - в едната страна държи болница, в другата пари, а в третата - трамвайче".

Такъв коментар направи лидерът на БСП-София и председател на общинските съветници от БСП в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов пред журналисти по време на заседанието на Столичния общински съвет.

Барбалов поема временно поста на Евгени Крусев

Барбалов поема временно поста на Евгени Крусев

Заместник-кметът по финансови и стопански въпроси става и зам.-кмет по транспорта

За десет години, трима заместник-кмета по транспорт спукаха гуми по една и съща причина, очевидно, че кадровата политика на кмета на Столична община не е добра, затова червените искат Фандъкова да поеме транспортния ресор на общината след края на мандата.

Паргов настоява кметът да постъпи мъжки, поемайки както транспортния ресор, така и ресора по сигурност, тъй като "това били мъжки ресори".

Евгени Крусев подаде оставка

Евгени Крусев подаде оставка

Той е обвинен от прокуратурата за ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Той заяви, че големият проблем на София е контролът и отговорността, която трябва да се понесе от кмета на общината, а не да се крие зад една или друга пешка, която, давайки шах, да отпада и да бъде замествана с друга.

От БСП ще внесат доклад, свързан със състоянието на "Топлофикация" София за иницииране на технически и технически одит. Паргов е на мнение, че "Топлофикация" става все по-отчайващ и сериозен проблем за софиянци, предвид повишаването на цените на газа, парното и тежката зима.

Барбалов иска да види лично триъгълните призми по Графа

Барбалов иска да види лично триъгълните призми по Графа

Основната му цел е да пусне трамваите по Графа

Отговорността, която се носи за едно или друго действие или бездействие в рамките на всяка община, се носи от кмета на общината. Това показва Законът за финансово управление и контрол на публичния сектор, прехвърлено към Закона за обществените поръчки (ЗОП) и Законът за публичните финанси, допълни Калоян Паргов.