Заместник-кметът по финансови и стопански въпроси в Столична община Дончо Барбалов е временният изпълняващ функциите столичен зам.-кмет по транспортни въпроси.

Новината съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет (СОС).

Барбалов иска да види лично триъгълните призми по Графа

Барбалов иска да види лично триъгълните призми по Графа

Основната му цел е да пусне трамваите по Графа

Барбалов наследява поста на вече бившия зам.-кмет по транспортни въпроси в Столична община Евгени Крусев. Припомняме, Крусев подаде оставка, след като стана ясно, че е привикан на разпит в качеството му на обвиняем във връзка с проверката на прокуратурата за ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев".

Паргов се пита Барбалов ли е многоръкия Шива

Паргов се пита Барбалов ли е многоръкия Шива

Кметът Фандъкова да си поеме мъжките ресори като транспорт и сигурност

Дончо Барбалов е заместник-кмет по финансови и стопански въпроси в Столична община от 2011 година насам, като освен това в момента е и врид. заместник-кмет по направление "Столично общинско здравеопазване". Сега поема и транспорта - което ще е трето направление.

Евгени Крусев подаде оставка

Евгени Крусев подаде оставка

Той е обвинен от прокуратурата за ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Припомняме, освен че ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" продължава много след срока за изпълнение на обекта, той бе съпътстван и от редица скандали - премахването на дървета, поставянето на подземни кофи за боклук и други. По-голям отзвук имаше съпътстващия проект около църквата "Свети Седмочисленици" и общественото възмущение от избора на плочки.

Проблем обаче се оказа и промяната на проекта за трамвайните релси, покрай който се разбра, че е променено изпълнението на обществената поръчка и виброизолационна настилка. По тази причина Министерството на регионалното развитие и благоустройството извърши неколкократни проверки на ремонта, за да се увери, че качеството на използваните материали отговаря на стандартите.

Оставката на Крусев не била заради ремонта на "Граф Игнатиев"

Оставката на Крусев не била заради ремонта на "Граф Игнатиев"

Оставката му била достойна и мъжка постъпка

Тогава започнаха и същинските проблеми за зам.-кмета Евгени Крусев.

Освен това през октомври тази година строителната компания "Джи Пи груп" беше глобена заради некачественото изпълнение на обществената поръчка. Освен това прокуратурата започна разследване на изпълнителя "Джи Пи груп" не само за злоупотреба с евросредства, но и за пране на пари.

На 27 ноември загражденията бяха премахнати, а на следващия ден бяха пуснати тестово и трамваите по булеварда. Тогава зам.-кметът по транспорт на столицата Евгени Крусев увери, че трасето вече е напълно изградено и ще бъде отворено до Коледа.

В момента обаче проектанти и Столична община трябва да се защитават и от следващата поредна критика на ремонта - поставените гранитни заграждения за отделяне на трамвайните релси и тротоара.

Фандъкова за Крусев: Всеки носи своята отговорност

Фандъкова за Крусев: Всеки носи своята отговорност

Кметът на София прие оставката на заместника си