Без много дебати с 27 гласа "За", 17 "против" и 65 "въздържал се" депутатите решиха да не задължават правителството да възстанови работата по "Южен поток".

В началото на дебата депутатите от "Атака" поискаха правителството ни бързо да възстанови проекта "Южен поток". Те използваха правото си на опозиция и избраха първа точка от дневния ред на парламента за новата работна седмица.

Хората на Волен Сидеров настояха Народното събрание да вземе решение, с което да задължи Министерския съвет да възстанови дейността по изграждане на проекта "Южен поток". Атакистите дори искат на кабинета да се даде и точен срок за това, а именно - един месец.

"Това е един проект, който бе спрян от предишното правителство под външен натиск. След посещението на трима американски сенатори бившият премиер Пламен Орешарски излезе и заяви, че спира работата по "Южен поток", припомни историята на проекта лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Според него с подобно решение: "Парламентът ще "развърже ръцете" на правителството и така ще се заговори за "Южен поток". Изчисленията на националистите показват, че рестартът на "Южен поток" ще донесе 3 млрд. евро чужди инвестиции в страната ни, разкриване на 5 хиляди нови работни места и по 400 млн. лева приходи от такси отново за страната ни. "Ще се раздвижи иначе доста замрялата ни икономика", убеден е Сидеров.

Той изтъкна пред колегите си, че сега имат историческия шанс да възстановят суверенитета на България.

"Това е все едно да се опитаме да променим името на някой умрял", коментира предложението на "Атака" депутатът от "БСП Лява България" Таско Арменков. Социалистът отсече, че няма никаква реалност предложението да даде ефект.