Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" изключва ГЕРБ, БСП и ДПС за следизборна коалиция и поставя условие към бъдещо партньорство, а именно - въпросите от референдума на Слави, провел се през 2016 г., да бъдат превърнати в закон. 

"Нещата, които хората гласуваха на референдума, да бъдат превърнати в закон. Това е отправната точка за диалог. Ако нямаме съгласие по тази тема, нямаме коалиция", отсече заместник-председателят на партията Тошко Йорданов по време на откриване на партиен офис в Търново, информира БНР.

Отровното трио, Манолова и Слави Трифонов заедно следят честността на изборите

Отровното трио, Манолова и Слави Трифонов заедно следят честността на изборите

Създават мрежа и правила за наблюдение

Иначе от "Има такъв народ" ще се опитат да осигурят 12 хиляди застъпници, които да наблюдават за прозрачността на предстоящите парламентарни избори. Тези хора ще работят на доброволни начала, уточни Йорданов.

"При нас застъпниците ще бъдат доброволци, ние на тях няма да им плащаме. Съмнявам се, че навсякъде ще успеем да спрем фалшификациите, но ще имаме по-реални резултати от изборите", отбеляза приближеният на Слави. 

За да бъдат предотвратени евентуални нарушения при попълването на секционните протоколи, от "Има такъв народ" ще разчитат на доброволци за застъпници извън тези, за които беше постигнато споразумение с "Отровното трио" и с формацията на Мая Манолова. 

Експерти: Слави Трифонов с шанс на следващите избори

Експерти: Слави Трифонов с шанс на следващите избори

Стойчев очаква по-масови протести през септември