Освобождаването на Спаска Митрова е прекалено закъсняло и има по-скоро символичен характер.

Това е мнението на българския президент Георги Първанов във връзка с освобождаването на младата жена от македонски затвор.

Държавният глава посреща с облекчение новината, но смята, че Митрова е трябвало да бъде пусната на свобода много по-рано, съобщават от пресцентъра на президента.

Първанов изразява увереност, че в най-скоро време случаят ще бъде окончателно приключен в името на доброто на детето на българката.

Президентската институция има готовност, заедно с другите български институции да оказва съдействие на Спаска Митрова на българска територия.

Според държавния глава в интерес на добросъседството е да не се допускат подобни случаи, които могат да хвърлят сянка върху българо-македонските отношения.

Взаимодействието на българския президент с македонския му колега, както и взаимодействието между съответните институции на двете страни по казуса Спаска Митрова за пореден път доказва, че всички въпроси могат да се решават чрез конструктивен и добронамерен диалог, посочват още от президентството.

Очевидно е, че той трябва да бъде по-ефективен и да води до по-бързи резултати, завършва позицията на държавния глава.