Този скандал е доста неприятен, бих казал обиден за държавата, заяви президентът Първанов след приключването на гергьовския парад в коментар на скандала, замесил Румен Овчаров, шефа на Националното следдтвие Ангел Александров, зам.-министри, както и изпълнителния директор на БТХолдинг.

Първанов определи действията на премиера като закъснели, въпреки това по думите му тези действия са били неизбежна необходимост, стъпка в усилията да се създаде необходима атмосфера за решаване на въпроса за изясняване на цялата истина.

Припомняме, вчера стана ясно, че след среща с премиера министър Овчаров е решил за излезе в отпуск, докато трае разследването.
От Дондуков 1 съобщиха също така, че Станишев е освободил зам.министрите Корнелия Нинова и Делян Пеевски.

А днес министър-председателят се срещна с главния прокурор Борис Велчев, след което обяви, че политически чадъри няма да има, тъй като правилата важат за всички.

Президентът определи делото, свързано със скандала като емблематично и добави, че то ще бъде наблюдавано под лупа от нашите европейски  партньори.
Ние дължим цялата истина на българския народ, допълни Първанов и посочи, че трябва да се направи всичко необходимо да бъде улеснена прокурорската проверка и работата на главния прокурор.

Нямам информация доколко двамата заместник-министри са замесени в случая (отстранените Корнелия Нинова и Делян Пеевски,бел.ред), или е само така - за отклоняване на вниманието от по-дълбоките води в този скандал.
                  Ахмед Доган

Първанов подчерта още, че оценява високо намерението на Борис Велчев да бъдат поканени експерти от Еврокомисията, за да наблюдават това дело.

Държавният глава уточни, че скандалът е свързан с големия въпрос за борбата ни с корупционните практики.

В случая не допускам, че може да има партийни пристрастия на икономическа основа, допълни президентът Първанов.

Затова по думите му е важно всяка една от властите да даде своя знак.

От тук нататък има думата прокуратурата, категоричен е Георги Първанов, като в заключение посочи, че тройната коалиция може да излезе укрепена от начина, по който може да се реши този въпрос.